Duurzaamheidsfabriek verzwijgt megabezuiniging bij bouw

 

DORDRECHT – De Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark heeft verzwegen een enorme bezuinigingsmaatregel te hebben toegepast tijdens de bouw. Aan de buitenzijde van het pas opgeleverde pand is niets ongewoons te zien, maar binnenin blijkt een volledige verdieping te zijn wegbezuinigd.

De maatregel is zichtbaar in de spiksplinternieuwe lift in het pand. Op het bedieningspaneel is duidelijk te zien dat de volledige derde verdieping ontbreekt. Aangenomen kan worden dat de verdieping tijdens de bouw al is weggelaten. In het trappenhuis sluiten de trappen op elkaar aan en in de buitenmuur is geen naad te zien. Onduidelijk is wie verantwoordelijk is voor het schrappen van de vierkante meters. Ook is niet bekend hoeveel geld er is bespaard en waar dat dan is gebleven.

De Duurzaamheidsfabriek is volgens een folder bedoeld om “bedrijven en technisch talent elkaar te laten ontmoeten om innovatieve en duurzame producten en productiemethoden te ontwikkelen“. Vanmiddag is de XCaliber, een meetinstrument voor vloeistoffen en gassen, officieel in gebruik genomen. Het zou één van de meest nauwkeurige instrumenten voor flow measurement in de wereld zijn.