Digitale informatieborden kunnen Dordrecht extra bezoekers opleveren

Scroll this

 

DORDRECHT – Digitale borden die informatie geven over evenementen kunnen Dordrecht extra bezoekers opleveren. Hellevoetsluis heeft de borden al een paar jaar in gebruik. Ze staan langs toegangswegen. Uit onderzoek in 2009 bleek dat 80 procent van de inwoners van Hellevoetsluis via de borden begreep dat er een evenement werd georganiseerd. Een kwart daarvan besloot ook inderdaad het evenement te bezoeken. Organisaties en verenigingen kunnen per e-mail een verzoek indienen bij de gemeente. Die bepaalt welke activiteiten op de borden worden vermeld.

De digitale borden zouden in Dordrecht geplaatst kunnen worden op het Stationsplein, bij Intree, in het centrum, bijvoorbeeld bij het Lindershuis en de toegangswegen. Te denken valt aan plaatsen waar automobilisten langzaam rijden of stilstaan, zoals de Laan der Verenigde Naties bij de snelwegafrit Dordrecht Centrum, op de Randweg N3 rond de Papendrechtse Brug en de aansluiting met de A16.

De borden zouden ook in andere gemeenten van de Drechtsteden geplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld bij winkelcentra en haltes van de Waterbus. Alblasserdammers zien dan wat er in Dordrecht gebeurt en Dordtenaren zien wanneer er in Alblasserdam iets leuks is.

Dordrecht heeft al grote reclameborden langs toegangswegen, maar de digitale borden bieden ruimte aan meerdere aankondigingen die ieder een paar seconden worden vertoond.

Dat er op de foto geen tekst op het bord is te lezen, is het gevolg van de frequentie van het matrixbord in combinatie met de sluitertijd van het fototoestel. In werkelijkheid is er wel tekst te zien.