Verkeersinfarct Rijksstraatweg dreigt

Scroll this

DORDRECHT – 45 miljoen wordt uitgetrokken om op knooppunt A16-N3 een rijtje verkeerslichten te verwijderen. Dat zijn veel belastingcenten om het verkeer iets beter te laten doorstromen.

Om de lichten te kunnen verwijderen, is het noodzakelijk dat er aan de westkant (Kiltunnel) geen kruisend verkeer meer is. Dat wordt bereikt door verkeer richting Brabant niet langer linksaf, maar voortaan rechtsaf te laten slaan. Met een scherpe bocht -een kwart klaverblad- bereikt dat de A16. Op de plek van die bocht ligt nu de afslag ’s Gravendeel voor verkeer vanuit Rotterdam. Die afslag sluit dan niet meer aan op het knooppunt, maar op de Rijksstraatweg. Wie vanaf Randweg N3 rechtsaf richting de Mijlweg wil, krijgt dus na 100 meter te maken met een nieuw kruispunt met verkeerslichten om afslaand verkeer van de snelweg in te kunnen laten voegen of over te laten steken. Vervolgens krijg je 200 meter verderop het huidige kruispunt bij het Postillion Hotel voor je kiezen.
Bron: maps.google.nl
Bedrijven onbereikbaar in ochtendspits
Ondernemers staan te juichen over de aanpak van het knooppunt, maar schijnen zich niet te realiseren dat hun bedrijven in de ochtendspits vanuit het zuiden vrijwel onbereikbaar worden. Leuk dat de aansluiting met de Laan der Verenigde Naties in het noorden wordt verbreed, maar daar heb je in het zuiden niets aan.

Avondspits wordt drama
De avondspits wordt helemaal een drama. Het verkeer dat vanaf de Rijksstraatweg de N3 op wil, staat nu iedere middag al helemaal vast. Daar komen dan al die huiswaartskerende forensen vanaf de snelweg nog eens bij. Er dreigt een verkeersinfarct dat niemand zich op dit moment lijkt te realiseren. Die 45 miljoen lijkt dan ook meer bedoeld te zijn om wegenbouwers aan het werk te houden dan dat bij ons het verkeersleed afneemt, want als het op de Rijksstraatweg vast staat, rijdt het verkeer op het knooppunt A16-N3 ook niet meer door.

Ingevoegde afbeelding afkomstig van maps.google.nl