Rotonde Raadtsingel mogelijke plek beeld Willem van Oranje

Scroll this

De rotonde bij de ingang van het busstation op de Burgemeester de Raadtsingel is een mogelijke locatie voor een standbeeld van Willem van Oranje en Marnix van Sint-Aldegonde. Dat vindt DITISDORDT.NL De rotonde ligt midden op een belangrijke verkeersader in de stad en is relatief ruim van opzet. Het hart van de rotonde bevat nu slechts een grasveld. Om het beeld goed tot recht te laten komen, zou Willem van Oranje groter moeten worden uitgevoerd dan hij in het echt was.

Tot dusver worden het Hof en het Statenplein als mogelijke locaties genoemd voor het beeld. De vraag is of het beeld wel tot recht komt op het kleine besloten terrein van het Hof. Het Statenplein wordt gebruikt voor evenementen en de weekmarkt. Een beeld zou snel in de weg staan.

Het idee voor een beeld is afkomstig van Herman van Duinen, meldt dordrecht.net afgelopen dinsdag. De regionale zender RTV Rijnmond maakt een dag later een reportage. Directeur van Erfgoedcentrum Diep Ineke Middag zou het plan komende vrijdag gaan bespreken met de Prins Willem de eerste Herinneringsstichting. Samen met de voorzitter van het Platform Stedelijke Herdenking Hans Berrevoets jaagt zij activiteiten aan rond 19 juli. Dan is het 440 jaar geleden dat de eerste Vrije Statenvergadering plaatsvond in het Hof.

1 Comment

  1. Het is niet zo van belang op welke lokatie maar…wat voor sóórt beeld.
    Er moet gevreesd worden voor een beeld zoals van Dirk IV op de Varkenmarkt… of van Aelbert Cuyp op het Bagijnhof.
    In dat geval kan een beeld van Willem van Oranje maar beter in het domein van van de illusie blijven.

Comments are closed.