Veel te doen tijdens Nacht van de Nacht

Scroll this

DORDRECHT – Tijdens de Nacht van de nacht komende zaterdag 27 oktober vinden vier activiteiten plaats in Dordrecht. Tijdens de landelijke Nacht van de Nacht worden activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. Het is een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zaterdag in oktober.

In hostel Stayokay Dordrecht aan de Baanhoekweg dooft wethouder Harry Wagemakers de verlichting van Nationaal Park de Biesbosch en vertelt boswachter Jacques van der Neut een verhaal over het nachtleven. Ook Marieke van Leeuwen draagt een verhaal voor.

Bij helder weer is de even verderop aan de Baanhoekweg gelegen sterrenwacht Mercurius tot middernacht geopend. Volwassenen moeten 3 euro betalen, kinderen tot twaalf jaar een euro minder.

Vanaf het Biesboschcentrum aan de Baanhoekweg vaart een open fluisterboot naar de Stenen Keet, waar een griendwerker bij een vuur vertelt over het leven en werken in de Biesbosch in vroeger jaren. Vervolgens wordt onder leiding van gidsen over het Griendmuseumpad terug gewandeld naar het Biesboschcentrum. De wandeling heeft een lengte van bijna vier kilometer. Voor deze tocht is aanmelding vooraf bij het Biesboschcentrum noodzakelijk.

Vanaf het parkeerterrein bij De Viersprong aan de Oude Veerweg start om 20.00 uur een wandeling door bosgebied De Elzen onder begeleiding van gidsen van IVN. De tocht heeft een lengte van ruim tweeënhalve kilometer. Aanmelden voor deze gratis wandeling is niet nodig.

Meer lezen? Kijk op nachtvandenacht.nl