Zwembad Sportboulevard zaterdag weer open

Scroll this

Zwembad Sportboulevard
DORDRECHT – Het wedstrijdbad en het recreatiebad op de Sportboulevard gaan zaterdag weer open. Dat meldt de gemeente Dordrecht.

De baden zijn sinds donderdagochtend dicht, nadat in de nacht van woensdag op donderdag een lamp van het plafond naar beneden was gevallen. Oorzaak was een spontaan gebroken bout in de bevestigingsbeugel. De verantwoordelijke installateur heeft bevestigd dat de gebruikte bouten niet bestand zijn tegen de chloorlucht in het zwembad. De bevestigingsbeugels op de Sportboulevard waren verdacht, sinds in 2011 in een zwembad in Tilburg een luidspreker naar beneden viel. Daarbij kwam een baby om het leven en raakte haar moeder gewond.

De gebroken bevestiging van de lamp op Sportboulevard
De gebroken bevestiging van de lamp op de  Sportboulevard

Uit een risicorapportage bleek dat de bouten in Dordrecht vervangen moesten worden, maar dat hoefde niet met spoed te gebeuren. Verantwoordelijk wethouder Reynvaan zegt dat er achteraf gezien te lang is gewacht. De veiligheidsrisico’s waren in maart vorig jaar al bekend. Vandaag zijn de bevestigingen van de lampen en luidsprekers vervangen. In het wedstrijdbad gaat het om 48 lampen. In een deel van het recreatiebad hangen er nog eens enkele tientallen.

In het gehele Sportboulevardcomplex zijn nog meer zaken niet op orde. Zo werken ondermeer de douches niet naar behoren. Meerdere keren heeft het watersysteem te kampen gehad met de legionellabacterie. Door veelvuldig filters te vervangen wordt het probleem in de hand gehouden, maar eigenlijk moeten de leidingen worden aangepast. Volgens Optisport, de exploitant van het sportcomplex, staan er verder op het klachtenlijstje geen zaken die te maken hebben met de veiligheid. De Sportboulevard is in 2010 opgeleverd en eigendaom van de gemeente Dordrecht. Optisport exploiteert het sportcomplex dat bestaat uit een zwembad, sporthal en ijsbaan.