Dankzij praatpaal nooit meer hulpeloos alleen op station Stadspolders

Scroll this

 


Station Dordrecht Stadspolders is sinds kort voorzien van een praatpaal waarmee contact kan worden gemaakt met de klantenservice van de Merwede-Lingelijn. Reizigers kunnen daardoor informatie vragen aan een medewerker. De paal staat naast de kaartautomaat op het voorplein van het station. Onder de blauwe informatieknop zit een rode noodknop.

Een maand geleden zijn ook camera’s geplaatst op de perrons en het voorplein. De beelden kunnen worden gebruikt als bewijsmateriaal bij ongeregeldheden en het betrappen van zwartrijders.

Tot in de jaren 90 was het station voorzien van een bemand loket en een verwarmde wachtruimte. Omdat de NS de spoorlijn niet meer rendabel vond, is het loket gesloten en de wachtruimte ontmanteld. Het station verpauperde. Vijf jaar geleden is de exploitatie van de Merwede-Lingelijn overgenomen door vervoerder Arriva met als gevolg dat het aantal reizigers het eerste jaar al fors steeg. Vorig jaar is het stationsgebouwtje gesloopt, het perron verplaatst, een tweede spoor aangelegd en sindsdien rijdt er ieder kwartier een trein.