Drie winkels leeg op Bieshof

Scroll this

DORDRECHT – Met het vertrek van Peter’s stomerij heeft winkelcentrum Bieshof in Stadspolders er weer een lege winkelruimte bij. In het winkelcentrum staan nu drie ruimtes leeg.

Een maand geleden sloot de videotheek aan de zijde van het grote parkeerterrein de deur. Naast de boekhandel staat al een jaar een ruimte leeg en nu is het ook dus ook afgelopen voor de stomerij aan de kant van woontoren Sequoia. Nog niet eerder stonden er zoveel winkels leeg.

Sinds de oplevering van het winkelcentrum in 1995 is er veel veranderd. Herinnert u zich het postkantoor nog? Het personeel werkte zo tergend langzaam dat als je op zaterdagochtend een nummertje trok, eerst in de supermarkt de wekelijkse boodschappen kon halen, in de auto kon zetten en bij terugkomst nog niet aan de beurt was. Nu zit daar een modezaak, maar na de sluiting van het postkantoor, vestigde zich daar, na langdurige leegstand, de bloemenwinkel die eerst naast Blokker zat. Blokker heeft die ruimte bij de zaak getrokken en gebruikt het nu als speelgoedafdeling. Om die verbouwing mogelijk te maken, moest eerst de zaak worden leegverkocht, wat spectaculaire kortingen opleverde.

De winkeliersvereniging was niet zo te spreken over de nieuwe plek van de bloemenwinkel. Het zag er maar rommelig uit, terwijl deze kant van het centrum juist zou moeten opleven na de vestiging van Hema onderin woontoren Sequoia. De bloemenzaak werd overgenomen door een nieuwe eigenaar en verhuisde naar een ruimte naast de boekenwinkel. Die ruimte kwam vrij nadat de daar gevestigde makelaar de deur sloot. De ruimte staat nu weer leeg, omdat de bloemenwinkel een jaar geleden verhuisde naar de overkant. Daar kwam winkelruimte vrij na het vertrek van een schoenenzaak. De schoenenwinkel zat in de ruimte die daarvoor onderdak bood aan een fietsenwinkel. Ooit heb ik daar een fiets gebracht om te laten repareren. Toen ik na een week maar eens ging vragen of die fiets klaar was, bleek er nog niets uitgevoerd te zijn, omdat de fiets na de gevraagde reparatie nog niet helemaal veilig zou zijn. Dat hij de klant misschien zou kunnen bellen om hem dat te vertellen, begreep hij niet.

Dan hadden we ook nog Music Shop Erik van Breda, die naast zijn winkel op het Makado Center in Alblasserdam een filiaal opende op Bieshof. Hij heeft het niet gered. Beide winkels bestaan niet meer. De ruimte op Bieshof biedt nu onderdak aan een bakkerij die eerst rechts naast Albert Heijn zat. Na de verhuizing heeft AH die vrijgekomen ruimte bij zijn winkel getrokken. Schuin tegenover de supermarkt zat een fotograaf die is verhuisd naar de Vriesetraat, maar noemt zich nog steeds Combi foto Bieshof. In zijn voormalige ruimte op Bieshof zit nu een vrouwenmodezaak. Waar nu de zeevishandel zit, zat eerst een andere vishandel die van de één op de andere dag vertrok, nadat hij een paar jaar eerder zijn zaak op Reeweg-Oost al had gesloten.

Supermarkt Plus ’t Lam was eerst Edah en volgens mij is de keurslager een paar jaar geleden ook van eigenaar gewisseld. De videotheek is gesloten en de stomerij is nu dus ook weg.
Bent u weer op de hoogte.